SARAH SHOOK & THE DISARMERS – REVELATIONS

Artiest info
Website
facebook
Label: Abeyance Records / Thirty Tigers

photo-by-jillian-clark

Sarah Shook is een Amerikaanse countryzangeres en songschrijfster uit Chapel Hill, North Carolina. Als artiestennaam opteerde deze 28-jarige non-binaire muzikante voor ‘River Shook’ maar haar muzikale prestaties op cd worden op de markt gebracht onder de naam ‘Sarah Shook & The Disarmers’. Dat zijn dan weer haar vaste muzikale begeleiders bij live-optredens: gitarist Blake Talent, bassist Andrew Lambie, pedal steelgitarist Nick Larimore en drummer Jack Foster die er bij zijn sinds de oprichting van ‘The Disarmers’ eind 2014.

River Shook schrijft alle tien nummers op haar nieuwe album “Revelations” zelf en ze treedt ook op als producer van de plaat die werd opgenomen in de ‘Fidelitorium Recordings’-studio in Kernersville, North-Carolina. De officiële releasedatum van deze door ‘Thirty Tigers’ verdeelde vierde cd van ‘Sarah Shook & The Disarmers’ werd vastgelegd op 29 maart 2024 en het album volgt op de plaat “Nightroamer” die in 2022 uitkwam.

Voorafgaand aan de nieuwe cd-release komt er nog een derde single uit deze nieuwe plaat op de markt. Dat is de song “Motherfucker” (zie 2e video) die volgt op debuutsingle “Backsliders” en de albumtiteltrack “Revelations”, de tweede single die u hier op de eerste video kunt beluisteren. Hoewel we in het begin van deze recensie hebben aangegeven dat Sarah Shook een countryzangeres is vinden we meerdere songs op deze plaat toch wat meer punkerig en rockend zoals in de drie singles en in de songs “Dogbane” en “Give You All My Love”, weliswaar met telkens wat countryinvloeden.

Maar we krijgen ook enkele rustigere nummers te horen met o.a. “Stone Door”, “Jane Doe” en “Nightingale”. Deze artiest(e) zegt dat ze/hij/het geen specifieke roem of erkenning nastreeft maar vooral veel belang hecht aan het schrijven van autobiografische verhalen voor deze liedjes, songs die meestal gaan over persoonlijke ervaringen en waarnemingen in de leefomgeving. Zo veroordeelt Sarah (River) Shook in het albumafsluitende nummer “Criminal” het sociale taboe over ‘queer’ of homoseksueel zijn door het schaamteloze verlangen tussen homoseksuele geliefden te portretteren.

(valsam)